fredag 29. oktober 2010

Hvordan finne roen?

For å finne roen, er det viktig å kvitte seg med disse forstyrrende ytre elementene. Ved faktorer du ikke kan gjøre noe med vil det beste være å akseptere det faktum at du ikke kan gjøre noe med de. Bare dette skaper en viss ro. Deretter må man ta ett oppgjør med de faktorene man kan gjøre noe med. Har du noe hengende over deg, bli ferdig med det. Ta handling og gjør det til en sport å kvitte deg med mest mulig av disse forstyrrende faktorene.
Har du gjort dette, vil det bli lettere for deg å oppnå denne bekymringsløse tilstanden. Når du først vet hva som er roen for deg, og du vet når du opplever den, vil det bli lettere for deg å finne den på nytt. Da vil du ofte oppleve den over lengre tidspunkt, og du vil bære den med deg når livet krever litt ekstra krefter.
Det å være forankret i kroppen din, vil også kunne gi deg indre ro. Hva vil dette si? Når hjernen spinner rundt en haug med tanker, vil dette si at du er “i hodet” ditt. Lite tilstedeværende. Når du får kontakt med kroppen din, er du tilstedeværende. Du kan når som helst bevege deg fra hodet ditt, og heller forankre deg i kroppen din. Gjør det nå! Lukk øynene og spør deg selv dette litt teite spørsmålet: “Hvordan vet jeg at jeg har bein? Kjenn etter i bena dine, kjenn tærene dine, fra lilletåa og oppover til storetåa. Kjenn leggene, lårene, hoftene. Kjenn etter i hendene, fingrene, under og overarmene. Kjenn etter i magen, og følg med på pusten din. Kjenn kroppen fra innsiden. På denne måten forankrer du deg i kroppen, og i øyeblikket. Dette gjør at du får kontakt med den du egentlig er, og du vil finne den virkelige roen.
av HÅKON www.Personligutvikling.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar