mandag 8. november 2010

Det er når du møter motstand du gjør det rette

Alt for mange slutter å gjøre det de føler for fordi de er redde for negative reaksjoner. Men det snedige er at når vi møter motstand fra andre, betyr det at vi er på rett vei for oss selv.
Å utvikle seg selv betyr å gå fra et stadium i livet og over til et annet. En analog er trening.
Sett at du etter flere års sofasliting og forfall plutselig begynner å trene. Dette er en stor endring i din atferd og en stor del av deg vil gi deg enorm motstand. Etter noen hundre meter i joggeløypa eller etter de første timene på helsestudioet, begynner kroppen din å si i fra at den ikke liker det. Du blir anpusten og støl, og har det rett og slett vondt i flere dager etterpå. Kroppen vil ha deg på det stadiet du har vært i alle år og sender deg signaler om at du må slutte med det du gjør. Den indre stemmen din forsøker hele tiden å rope til deg at du skal stoppe.
Hvordan du opplever og møter denne motstanden fra kroppen er en kritisk fase. Hvis du ikke står imot kroppens forsøk på “holde deg tilbake”, vil du gi opp og gå tilbake til sofaen. Kroppen har vunnet! Hurra! Og du fortsetter med forfall og dårlig helse.
På en annen side, hvis du er godt motivert til å trene og samtidig er klar over at det vil gjøre vondt å komme seg over “kneika”, vil du lykkes. Du vil gå fra stadiet med forfall og over til stadiet med bedre helse. Og motstanden er bare midlertidig. Hvis du overlever fasen med motstand, vil du etterhvert overta kontrollen. Kroppen gir opp, og belønner deg med bedre kondis, bedre helse og bedre humør.
Det er som min gamle læremester i kampsport alltid sa: Hvis du ikke plager kroppen, vil kroppen plage deg.
Av Stig, 26. May 2009 www.dinevibber.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar